Ambasador NR Kine u BiH posjetiо Univerzitet u Istočnom Sarajevu

Ambasador Narodne Republike Kine u BiH g-din. Đi Ping sastao se danas sa rektorom Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milanom Kulićem i saradnicima.

Na sastanku, održanom u Rektoratu, razgovaralo se o međunarodnoj saradnji, kao i o drugim oblicima uspostavlјanja akademskih veza našeg univerziteta sa univerzitetima u NR Kini.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić istakao je da je bila čast i privilegija ponovo ugostiti kineskog ambasadora g-dina Đi Pinga, te da je dosadašnja dugogodišnja saradnja sa kineskim univerzitetima izuzetno uspješna i produktivna. Takođe, Rektor Kulić se zahvalio na podršci koju NR Kina pruža Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, a sve posredstvom Ambasade Narodne Republike Kine u BiH.

Ambasador Kine u BiH g-din Đi Ping izrazio je zadovolјstvo stepenom ostvarene saradnje i dosadašnjim radom Katedre za sinologiju na Filozofskom fakultetu, koja na najbolјi način promoviše kinesku kulturu i jezik u Bosni i Hercegovini.

Sastanku su prisustovali novoimenovani ambasador BiH u NR Kini prof. dr Siniša Berjan, dekan Filozoofskog fakulteta prof. dr Draga Mastilović. prorektor za nauku, istraživanje i razvoj prof. dr Jelena Krunić, prorektor za međunarodnu razmjenu i osiguranje kvaliteta prof. dr Marko Gutalј i prorektor za nastavu prof. dr Vladimir Vladičić.