На Електротехничком факултету одржана промоција  дипломираних инжењера и мастера електротехнике

У Амфитеатру “Проф. др Вељко Вулетић” на Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву 30. јуна промовисан је је четрдесет један дипломирани инжењер и четири мастера електротехнике.

Декан Електротехничког факултета проф. др Божидар Поповић изразио је задовољство бројем промовисаних инжењера и мастера електротехнике, истичући да сви они већ раде у реалном сектору.

Декан Поповић најавио је скоро покретање једногодишњег студија мехатронике, као и кратког студијског програма из информатике и рачунарства, те електроенергетике.

“Добили смо сагласност за покретање програма на енглеском језику за три студијска програма у првом циклусу студирања, тако да се надамо од нове школске године студентима који ће студирати на Електротехничком факултету на енглеском језику”, рекао је декан Поповић.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић похвалио је допринос професора и асистената Електротехничког факулта интернационализацији Универзитета путем објављивања радова у међународним часописима и учешећа у међународним пројектима.

Истичући да је будућност Универзитета у интернационализацији, ректор Кулић је рекао да у томе предњаче Медицински и Електротехнички факултет.

Студент генерације Тијана Беговић истакла је су студенти имали могућност да учествују у различитим пројектима и међународним размјенама, те да јој је част и задовољство што ће као асистент на овом факултету стечено знање преносити новим генерацијама и наставити да се усавршава.

На свечаној академији уручена су и посебна признања појединцима који су дали допринос раду и афирмацији Електротехничког факултета. Повеља за изузетан допринос и свеобухватну подршку развоју и раду Електротехничког факултета уручена је ректору проф. др Милану Кулићу.

Промоцији је присуствовао и ректор Универзитета у Приштини са привременим сједиштем у Косовској Митровици проф. др Небојша Арсић, који је рекао да заједнички међународни пројекти овог и универзитетаа у Источном Сарајеву и Бањој Луци представљају добар примјер сарадње.