Na Elektrotehničkom fakultetu održana promocija diplomiranih inženjera i mastera elektrotehnike

U Amfiteatru “Prof. dr Veljko Vuletić” na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu 30. juna promovisan je je četrdeset jedan diplomirani inženjer i četiri mastera elektrotehnike.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta prof. dr Božidar Popović izrazio je zadovoljstvo brojem promovisanih inženjera i mastera elektrotehnike, ističući da svi oni već rade u realnom sektoru.

Dekan Popović najavio je skoro pokretanje jednogodišnjeg studija mehatronike, kao i kratkog studijskog programa iz informatike i računarstva, te elektroenergetike.

“Dobili smo saglasnost za pokretanje programa na engleskom jeziku za tri studijska programa u prvom ciklusu studiranja, tako da se nadamo od nove školske godine studentima koji će studirati na Elektrotehničkom fakultetu na engleskom jeziku”, rekao je dekan Popović.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić pohvalio je doprinos profesora i asistenata Elektrotehničkog fakulta internacionalizaciji Univerziteta putem objavljivanja radova u međunarodnim časopisima i učešeća u međunarodnim projektima.

Ističući da je budućnost Univerziteta u internacionalizaciji, rektor Kulić je rekao da u tome prednjače Medicinski i Elektrotehnički fakultet.

Student generacije Tijana Begović istakla je su studenti imali mogućnost da učestvuju u različitim projektima i međunarodnim razmjenama, te da joj je čast i zadovoljstvo što će kao asistent na ovom fakultetu stečeno znanje prenositi novim generacijama i nastaviti da se usavršava.

Na svečanoj akademiji uručena su i posebna priznanja pojedincima koji su dali doprinos radu i afirmaciji Elektrotehničkog fakulteta. Povelja za izuzetan doprinos i sveobuhvatnu podršku razvoju i radu Elektrotehničkog fakulteta uručena je rektoru prof. dr Milanu Kuliću.

Promociji je prisustvovao i rektor Univerziteta u Prištini sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici prof. dr Nebojša Arsić, koji je rekao da zajednički međunarodni projekti ovog i univerzitetaa u Istočnom Sarajevu i Banjoj Luci predstavljaju dobar primjer saradnje.