Сарадња између Факултета физичког васпитања и спорта и ISOKINETIC FIFA, Sports Medicine and Orthopaedic Rehabilitation

Декан Факултета физичког васпитања и спорта проф. др Борислав Цицовић са сарадницима, виши асистент Бојан Павловић и Вања Цицовић из реда студената, боравили су у Болоњи (Италија) у периоду од 23.04. до 25.04.2023.године. Остварен је контакт и будућа сарадња са ISOKINETIC FIFA MEDICAL CENTRE OF EXCELLENCE, Sports Medicine and Orthopaedic Rehabilitation, Bologna.

Постизање сарадње између Факултета физичког васпитања и спорта и ISOKINETIC FIFA, Sports Medicine and Orthopaedic Rehabilitation, Bologna може бити веома корисно за обје стране, посебно у области спортске медицине и науке о спорту. Овај вид сарадње може омогућити факултетима да развију нове технологије и методе у овим областима. Једна од кључних предности овог партнерства је могућност дијељења знања и ресурса.

ISOKINETIC FIFA, Sports Medicine and Orthopaedic Rehabilitation, Bologna, може да пружи Факултету физичког васпитања и спорта приступ најновијим истраживањима, технологијама и методама у спортској медицини и наукама о спорту. У кампусу ISOKINETIC FIFA центра тренутно борави око 2000 студената на програму ЕРАЗМУС-а. У току обиласка комплекса разговарано је са менаџером Ђованијом Ларозом о могућности размјене студената и наставног особља нашег факултета и ISOKINETIC FIFA, Sports Medicine and Orthopaedic Rehabilitation, Bologna и договорено да се у будућем периоду потпише уговор о сарадњи и размјени.

ISOKINETIC FIFA MEDICAL CENTRE OF EXCELLENCE, Sports Medicine and Orthopaedic Rehabilitation, Bologna је основан 1986. године. Програм обухвата неколико медицинских центара широм европе. Тренутно је у току отварање новог центра који ће се налазити у Атини (Грчка). Истакнути научни радник и директор ISOKINETIC центра др Акис Тсапралис је одређен за директора центра у Атини изразио је жељу за сарадњом центра у Атини са ФФВИС Универзитета у Источном Сарајеву.