Дан отворених врата у Палама

Универзитет у Источном Сарајеву организовао је данас у Палама Дан отворених врата за више од 500 матураната средњих школа из Источног Новог Сарајева, Источне Илиџе, Хан Пијеска, Сокоца, Пала, Рогатице, Вишеграда, Рудог и Чајница, с циљем да се ученицима представе предности студирања на петнаест факултета и двије академије Универзитета.

Проректор за науку, истраживање и развој проф. др Јелена Крунић подсјетила је на бенефите студирања на Универзитету у Источном Сарајеву и у Републици Српској, захваљујући подршци Владе Српске која је обезбиједила бесплатно школовање и смјештај у студентским домовима.

Нагласила је да је будућим бруцошима на располагању 49 различитих студијских програма првог циклуса студија.

“Желимо да будући студенти упознају свијет са нама и прошире хоризонте, јер један дио школовања могу провести и на неком од универзитета у Европи и свијету”, поручила је проректор Крунић, наводећи да на Универзитету у Источном Сарајеву студира више од 400 студената из 18 различитих земаља.

Декан Економског факултета Пале Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Марко Ђого рекао је да су посљедњих неколико година измијенили наставни план и програм и прилагодили га потребама тржишта рада.

Додао је да на Економском факултету у Палама од ове године постоји смјер дигитална трансформација као занимљива комбинација знања из економије и ИТ сектора.

Декан Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву проф. др  Горан Марковић рекао је да дуги низ година школују квалитетне правнике.

“Успјевамо да остваримо спој теоријске наставе и праксе која се одржава у више од двадесет различитих институција”, истакао је декан Марковић.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је да општине у саставу града нуде доста садржаја и квалитетан живот током студија.

Матуранти су посјетили штандове факултета и академија за које су заинтересовани,  гдје су им професори и студенти нашег универзитета презентовали све корисне информације о предностима студирања на Универзитету у Источном Сарајеву, бесплатном школовању, као и могућностима међународне размјене.

Након посјете штандовима, матуранти су имали прилику да обиђу факултете Универзитета у Источном Сарајеву који су смјештени у Палама, као и студентске домове.