Google стипендије за студенте са инвалидитетом

Google стипендија је намијењена студентима са инвалидитетом који студирају рачунарство, рачунарско инжењерство, информатику или сродну техничку област.

Стипендија има за циљ да помогне у уклањању баријера које спрјечавају студенте са инвалидитетом да уђу у свијет рачунарства, подстакне их да се истакну на својим студијама и постану активни узори и лидери у стварању технологије.

Кандидати би требало да испуњавају сљедеће услове:

  • да су тренутно уписани на универзитет у Европи или Израелу за школску 2022-2023;
  • да намјеравају бити уписани или примљени као редовни или ванредни студенти на дипломском, мастер или докторском програму (или еквивалентном) на универзитету у Европи или Израелу за академску 2023/2024.
  • да студирају рачунарство, рачунарско инжењерство, информатику или сродну техничку област на универзитету у Европи или Израелу;
  • да покажу изванредан академски успјех;
  • да дају примјер лидерства за компјутерске науке и технологију.

Напомена: Особе које су резиденти земаља под ембаргом, обично становници земаља под ембаргом, или су на други начин санкционисане примјењивим програмима контроле извоза и санкција немају право да се пријаве за ову стипендију.

Овдје можете приступити платформи апликације.

Најбољи кандидати ће добити стипендију од 7.000 евра коју cће потрошити на школарину, накнаде, књиге, прибор и опрему потребну за наставу на универзитету.

Рок за пријаву 14. мај 2023.