Google stipendije za studente sa invaliditetom

Google stipendija je namijenjena studentima sa invaliditetom koji studiraju računarstvo, računarsko inženjerstvo, informatiku ili srodnu tehničku oblast.

Stipendija ima za cilј da pomogne u uklanjanju barijera koje sprječavaju studente sa invaliditetom da uđu u svijet računarstva, podstakne ih da se istaknu na svojim studijama i postanu aktivni uzori i lideri u stvaranju tehnologije.

Kandidati bi trebalo da ispunjavaju slјedeće uslove:

  • da su trenutno upisani na univerzitet u Evropi ili Izraelu za školsku 2022-2023;
  • da namjeravaju biti upisani ili primlјeni kao redovni ili vanredni studenti na diplomskom, master ili doktorskom programu (ili ekvivalentnom) na univerzitetu u Evropi ili Izraelu za akademsku 2023/2024.
  • da studiraju računarstvo, računarsko inženjerstvo, informatiku ili srodnu tehničku oblast na univerzitetu u Evropi ili Izraelu;
  • da pokažu izvanredan akademski uspjeh;
  • da daju primjer liderstva za kompjuterske nauke i tehnologiju.

Napomena: Osobe koje su rezidenti zemalјa pod embargom, obično stanovnici zemalјa pod embargom, ili su na drugi način sankcionisane primjenjivim programima kontrole izvoza i sankcija, nemaju pravo da se prijave za ovu stipendiju.

Ovdje možete pristupiti platformi aplikacije.

Najbolјi kandidati će dobiti stipendiju od 7.000 evra koju će potrošiti na školarinu, naknade, knjige, pribor i opremu potrebnu za nastavu na univerzitetu.

Rok za prijavu 14. maj 2023.