Дан отворених врата у Требињу

Манифестацији Дан отворених врата Универзитета у Источном Сарајеву, организованој данас у Требињу, присуствовало је око 300 ученика завршних разреда средњих школа из Фоче, Гацка, Невесиња, Калиновика, Љубиња, Берковића, Билеће и Требиња.

На промоцији уписа у академску 2023/2024. годину ученицима су се обратили ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић и замјеник градоначелника Требиња Дражен Бошковић.

Ректор Кулић се посебно осврнуо на квалитет извођења наставе на Универзитету у Источном Сарајеву, те позвао матуранте да упишу неки од студијских програма на нашем универзитету.

Наши професори и студенти радом најбоље промовишу наш универзитет, поручио је ректор Кулић.

Замјеник градоначелника Требиња Дражен Бошковић рекао је да је ова манифестација потрда добре сарадње Града Требиња и Универзитета у Источном Сарајеву, као и да су задовољни млади из Требиња који студирају на Универзитету у Источном Сарајеву најбоља препорука за упис на  овај универзитет.

Послије званичних обраћања, матуранти су посјетили штандове факултета и академија за које су заинтересовани,  гдје су им професори и студенти нашег универзитета презентовали све корисне информације о предностима студирања на Универзитету у Источном Сарајеву, бесплатном школовању, као и могућностима међународне размјене.

Универзитет у Источном Сарајеву у академској 2023/2024. години нуди могућност уписа на укупно 49 акредитованих студијских програма на првом циклусу студија. Планиран је упис 1963 студента, а на буџет Републике Српске одобрена је квота од 1302 студента.

Наставу на интегрисаном Универзитету у Источном Сарајеву данас похађа око 10.000 студената у 10 градова гдје је смјештено 17 чланица Универзитета.