Dan otvorenih vrata u Trebinju

Manifestaciji Dan otvorenih vrata Univerziteta u Istočnom Sarajevu, organizovanoj danas u Trebinju, prisustvovalo je oko 300 učenika završnih razreda srednjih škola iz Foče, Gacka, Nevesinja, Kalinovika, Ljubinja, Berkovića, Bileće i Trebinja.

Na promociji upisa u akademsku 2023/2024. godinu učenicima su se obratili rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić i zamjenik gradonačelnika Trebinja Dražen Bošković.

Rektor Kulić se posebno osvrnuo na kvalitet izvođenja nastave na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, te pozvao maturante da upišu neki od studijskih programa na našem univerzitetu.

Naši profesori i studenti radom najbolјe promovišu naš univerzitet, poručio je rektor Kulić.

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Dražen Bošković rekao je da je ova manifestacija potrda dobre saradnje Grada Trebinja i Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kao i da su zadovolјni mladi iz Trebinja koji studiraju na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu najbolјa preporuka za upis na  ovaj univerzitet.

Poslije zvaničnih obraćanja, maturanti su posjetili štandove fakulteta i akademija za koje su zainteresovani,  gdje su im profesori i studenti našeg univerziteta prezentovali sve korisne informacije o prednostima studiranja na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, besplatnom školovanju, kao i mogućnostima međunarodne razmjene.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu u akademskoj 2023/2024. godini nudi mogućnost upisa na ukupno 49 akreditovanih studijskih programa na prvom ciklusu studija. Planiran je upis 1963 studenta, a na budžet Republike Srpske odobrena je kvota od 1302 studenta.

Nastavu na integrisanom Univerzitetu u Istočnom Sarajevu danas pohađa oko 10.000 studenata u 10 gradova gdje je smješteno 17 članica Univerziteta.