Универзитет у Источном Сарајеву потписао споразум са Московским државним универзитетом под именом В. М. Ломоносова и Московским државним универзитетом управе

У оквиру XV конгреса Евроазијске асоцијације универзитета, 3. марта уприличено је свечано потписивање споразума између Универзитета у Источном Сарајеву и Московског државног универзитета под именом В. М. Ломоносова и Московског државног универзитета управе.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић је потписао споразум са ректором Московског државног универзитета под именом В. М. Ломоносова, академиком Виктором Антоновичем Садовничијим и проректором Московског државног универзитета управе, проф. др Александром Витаљевичем Троицким, који је потписао споразум у име ректора ове институције.

Потписани споразуми о сарадњи су прилика да се добра сарадња Универзитета у Источном Сарајеву са Московским државним универзитетом из области математике, прошири и на друге области. Потписани споразум о сарадњи са Московским државним универзитетом управе отвара могућност сарадње из области друштвених наука.

Ректор Кулић је посјетио Медицински научно-образовни центар Московског државног универзитета гдје је разговарао са замјеницом директора, проф. др Лалом Адигамовном Габасовом. Приликом сусрета разговарано је о могућностима сарадње два универзитета из области медицинских наука и уприличен је обилазак лабораторија центра.

Велику помоћ делегацији Универзитета у Источном Сарајеву током посјете Москви пружила је Његова екселенција амбасадор Босне и Херцеговине у Руској Федерацији, господин Жељко Самарџија, коме се овом приликом захваљујемо.