Univerzitet u Istočnom Sarajevu potpisao sporazum sa Moskovskim državnim univerzitetom pod imenom V. M. Lomonosova i Moskovskim državnim univerzitetom uprave

U okviru XV kongresa Evroazijske asocijacije univerziteta, 3. marta upriličeno je svečano potpisivanje sporazuma između Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Moskovskog državnog univerziteta pod imenom V. M. Lomonosova i Moskovskog državnog univerziteta uprave.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić je potpisao sporazum sa rektorom Moskovskog državnog univerziteta pod imenom V. M. Lomonosova, akademikom Viktorom Antonovičem Sadovničijim i prorektorom Moskovskog državnog univerziteta uprave, prof. dr Aleksandrom Vitaljevičem Troickim, koji je potpisao sporazum u ime rektora ove institucije.

Potpisani sporazumi o saradnji su prilika da se dobra saradnja Univerziteta u Istočnom Sarajevu sa Moskovskim državnim univerzitetom iz oblasti matematike, proširi i na druge oblasti. Potpisani sporazum o saradnji sa Moskovskim državnim univerzitetom uprave otvara mogućnost saradnje iz oblasti društvenih nauka.

Rektor Kulić je posjetio Medicinski naučno-obrazovni centar Moskovskog državnog univerziteta gdje je razgovarao sa zamjenicom direktora, prof. dr Lalom Adigamovnom Gabasovom. Prilikom susreta razgovarano je o mogućnostima saradnje dva univerziteta iz oblasti medicinskih nauka i upriličen je obilazak laboratorija centra.

Veliku pomoć delegaciji Univerziteta u Istočnom Sarajevu tokom posjete Moskvi pružila je Njegova ekselencija ambasador Bosne i Hercegovine u Ruskoj Federaciji, gospodin Željko Samardžija, kome se ovom prilikom zahvaljujemo.