Декан Филозофског факултета Пале у посјети Факултету историје Московског државног универзитета под именом В. М. Ломоносова

Декан Филозофског факултета Пале, проф. др Драга Мастиловић, 2. марта је посјетио Факултет историје на Московском државном универзитету под именом В. М. Ломоносова у Москви, гдје се сусрео са деканом, академиком Лавом Сергејевичем Белоусовим, шефом Катедре за историју Јужних и Западних Словена, академиком Генадијем Филиповичем Матвјевим и замјеником шефа Катедре за историју Јужних и Западних Словена, проф. др Владимиром Сергејвичем Путјатином.

Приликом сусрета разговано је о успостављању сарадње између Филозофског факултета Пале и Факултета историје, разматране су могућности размјене студената, организовања заједничких љетњих школа и договорено је гостовање професора Филозофског факулетета Пале као предавача по позиву на Факултету историје Московског државног универзитета.

Факултет историје Московског државног универзитета је најстарији факултет историје у Руској Федерацији који је основан 1755. године и представља једну од најважнијих институција у области историје не само у Руској Федерацији, већ и у свијету.