Свечано отворена Међународна зимска школа у организацији руског Државног аграрног универзитета „Петра I“ из Вороњежа и Универзитета у Источном Сарајеву

Данас је свечано отворена Међународна зимска школа у организацији руског Државног аграрног универзитeта „Петра I“ из Вороњежа и Универзитета у Источном Сарајеву, која се одржава у онлајн формату и трајаће до 20. фебруара.

Ово је други дио зимске школе, односно наставак љетне школе која је одржана у мају и јуну 2022. године. Програмом зимске школе предвиђена су предавања професора Економског факултета Пале и Економског факултета Брчко Универзитета у Источном Сарајеву за студенте Економског факултета престижног руског универзитета из Вороњежа.

Свечаном отварању присуствовали су ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић, проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета доц. др Марко Гутаљ, декан Економског факултета Брчко проф. др Лазар Радовановић и декан Економског факултета Пале проф. др Марко Ђого, као и ректор Државног аграрног универзитета „Петра I“ из Вороњежа Александар Владимирович Агибалов, замјеник декана Економског факултета Александар Николајевич Черних и шеф Одсјека за међународне односе Татјана Николајевна Лисак.

Ово је шеста по реду зимска/љетна школа која потрвђује да два партнерска универзитета већ традиционално успјешно сарађују приликом размјене знања и унапређења квалитета обуке будућих стручњака из различитих научних области.