Ректор Кулић уприличио новогодишњи пријем за новинаре

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић, заједно са сарадницима, данас је у Ректорату организовао новогодишњи пријем за новинаре и том приликом се представницима медијских кућа захвалио на успјешној сарадњи и на професионалном и коректном извјештавању о свим дешавањима која се тичу Универзитета.

Ректор Кулић представио је досадашњи рад руководства Универзитета, наставника и сарадника, студената, те предочио планове за будући период.

Он је подсјетио да је Универзитет ове године прославио 30 година постојања, што је обиљежено низом активности, а да је централни догађај био је научни скуп на којем је учествовало око 70 наставника са својим научним радовима и који је добио све позитивне рецензије.

Када је ријеч о настави, ректор Кулић је истакао да су наставници и сарадници и у овој академској години направили изванредне резултате на које су поносни, као што је чињеница да Универзитет учествује на шест међународних пројеката „Еразмус плус“, што је највећи број на којима учествује један универзитет из БиХ.

Ректор је напоменуо да се и у овој години два наставника са Универзитета у Источном Сарајеву налазе на листи два одсто најутицајнијих истраживача у свијету, те да су једини представници Републике Српске, што је показатељ доброг научноистраживачког и умјетничког рада, а то је важно је и за бољу међународну видљивост Универзитета.

Према његовим ријечима, након двије скромне године због пандемије вируса корона, Универзитет је направио запажене резултате када је ријеч о међународној сарадњи, пошто су остварене 223 размјене наставника и сарадника кроз различите програме.

Када је ријеч о настави, ректор Кулић напоменуо је да је ове године вођена изузетна кампања уписа, која је дала резултат, те да су отпочеле озбиљне припреме за промоцију уписа у наредну академску годину.

Ректор Кулић је подсјетио и да је у току адаптација нове зграде Ректората и Музичке академије, те изразио увјерење да ће планирани радови бити завршени у предвиђеном року и да ће Универзитет након 30 година постојања имати властиту, репрезентативну зграду Ректората.

Уз жеље да наредна година свима донесе добро здравље, професионални и породични успјех, ректор Кулић се захвалио медијима, наставницима и сарадницима, стручним службама, студентима, истичући да сви имају заједнички циљ – јачање Универзитета у Источном Сарајеву.