Rektor Kulić upriličio novogodišnji prijem za novinare

p style=”text-align: justify;”>Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić, zajedno sa saradnicima, danas je u Rektoratu organizovao novogodišnji prijem za novinare i tom prilikom se predstavnicima medijskih kuća zahvalio na uspješnoj saradnji i na profesionalnom i korektnom izvještavanju o svim dešavanjima koja se tiču Univerziteta.

Rektor Kulić predstavio je dosadašnji rad rukovodstva Univerziteta, nastavnika i saradnika, studenata, te predočio planove za budući period.

On je podsjetio da je Univerzitet ove godine proslavio 30 godina postojanja, što je obilježeno nizom aktivnosti, a da je centralni događaj bio je naučni skup na kojem je učestvovalo oko 70 nastavnika sa svojim naučnim radovima i koji je dobio sve pozitivne recenzije.

Kada je riječ o nastavi, rektor Kulić je istakao da su nastavnici i saradnici i u ovoj akademskoj godini napravili izvanredne rezultate na koje su ponosni, kao što je činjenica da Univerzitet učestvuje na šest međunarodnih projekata „Erazmus plus“, što je najveći broj na kojima učestvuje jedan univerzitet iz BiH.

Rektor je napomenuo da se i u ovoj godini dva nastavnika sa Univerziteta u Istočnom Sarajevu nalaze na listi dva odsto najuticajnijih istraživača u svijetu, te da su jedini predstavnici Republike Srpske, što je pokazatelj dobrog naučnoistraživačkog i umjetničkog rada, a to je važno je i za bolju međunarodnu vidljivost Univerziteta.

Prema njegovim riječima, nakon dvije skromne godine zbog pandemije virusa korona, Univerzitet je napravio zapažene rezultate kada je riječ o međunarodnoj saradnji, pošto su ostvarene 223 razmjene nastavnika i saradnika kroz različite programe.

Kada je riječ o nastavi, rektor Kulić napomenuo je da je ove godine vođena izuzetna kampanja upisa, koja je dala rezultat, te da su otpočele ozbiljne pripreme za promociju upisa u narednu akademsku godinu.

Rektor Kulić je podsjetio i da je u toku adaptacija nove zgrade Rektorata i Muzičke akademije, te izrazio uvjerenje da će planirani radovi biti završeni u predviđenom roku i da će Univerzitet nakon 30 godina postojanja imati vlastitu, reprezentativnu zgradu Rektorata.

Uz želje da naredna godina svima donese dobro zdravlje, profesionalni i porodični uspjeh, rektor Kulić se zahvalio medijima, nastavnicima i saradnicima, stručnim službama, studentima, ističući da svi imaju zajednički cilj – jačanje Univerziteta u Istočnom Sarajevu.