Плакета Центру за подршку студентима са инвалидитетом Универзитета у Источном Сарајеву

На Свеучилишту у Мостару 2. децембра обиљежено је десет година постојања Канцеларије за студенте са инвалидитетом и тим поводом је Центру за подршку студентима са инвалидитетом Универзитета у Источном Сарајеву додијељена Плакета за сарадњу и изузетан допринос развоју Уреда за студенте с инвалидитетом Свеучилишта у Мостару.

На обиљежавање овог јубилеја позвани су представници Центра за подршку студентима са инвалидитетом Универзитета у Источном Сарајеву, а уводне говоре одржали су ректор Свеучилишта  у Мостару проф. др Зоран Томић и шеф Канцеларије за студенте са инвалидитетом Маријан Тустоња.

“Ви сте наш понос, ви сте наша снага и зато то мора да буде не само у дефиницији већ у пракси, очекујући јачу синергију, још већу емпатију према вриједностима о којима данас сви говоримо, честитам вам десету годишњицу и надам се да ћемо се наредних дана и мјесеци видјети на спровођењу тих приједлога”, рекао је ректор Томић.

Шеф Канцеларије за студенте са инвалидитетом Маријан Тустоња рекао је да Канцеларија данас има двадесет девет студената са разним облицима инвалидитета и да су то подаци из претходне академске године имајући у виду да се мапирање садашњег још увијек ради.

На прослави је представљено и искуство студирања студената са инвалидитетом на Свеучилишту  у Мостару.