Plaketa Centru za podršku studentima sa invaliditetom Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Na Sveučilištu u Mostaru 2. decembra obilježeno je deset godina postojanja Kancelarije za studente sa invaliditetom i tim povodom je Centru za podršku studentima sa invaliditetom Univerziteta u Istočnom Sarajevu dodijeljena Plaketa za saradnju i izuzetan doprinos razvoju Ureda za studente s invaliditetom Sveučilišta u Mostaru.

Na obilježavanje ovog jubileja pozvani su predstavnici Centra za podršku studentima sa invaliditetom Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a uvodne govore održali su rektor Sveučilišta  u Mostaru prof. dr Zoran Tomić i šef Kancelarije za studente sa invaliditetom Marijan Tustonja.

“Vi ste naš ponos, vi ste naša snaga i zato to mora da bude ne samo u definiciji već u praksi, očekujući jaču sinergiju, još veću empatiju prema vrijednostima o kojima danas svi govorimo, čestitam vam desetu godišnjicu i nadam se da ćemo se narednih dana i mjeseci vidjeti na sprovođenju tih prijedloga”, rekao je rektor Tomić.

Šef Kancelarije za studente sa invaliditetom Marijan Tustonja rekao je da Kancelarija danas ima dvadeset devet studenata sa raznim oblicima invaliditeta i da su to podaci iz prethodne akademske godine imajući u vidu da se mapiranje sadašnjeg još uvijek radi.

Na proslavi je predstavljeno i iskustvo studiranja studenata sa invaliditetom na Sveučilištu  u Mostaru.