Обиљежен Дан Економског факултета Пале

Економски факултет Пале Универзитета у Источном Сарајеву обиљежио је 24. новембра 70 година постојања и 29 година рада у Републици Српској промоцијом 45 дипломираних економиста и 7 мастера економије.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић истакао да је да Економски факултет важан члан Универзитета.

“Сама традиција рада Факултета довољно говори да је то установа са коријенима. На овом факултету се ишколовао и школује изузетно квалитетан кадар, а неки су постали важне личности друштвене, политичке и пословне заједнице у Републици Српској”, рекао је ректор Кулић.

Декан Економског факултета Пале проф. др Марко Ђого истакао је да су за 29 година на Факултету много тога урадили и постигли, те издвојио ревизију првог циклуса студија прије три године и увођење новог студијског програма дигитална трансформација.

“То је био велики искорак и обухвата комбинацију знања из економије и информатике и рачунарства. Тај смјер ће обиљежити године пред нама”, нагласио је Ђого и додао да се ради и на отварању докторских студија.

Он је рекао да су основан пословни савјет као савјетодавно тијело сачињено од послодаваца који треба да Економском факултету дају сугестије о томе да ли су наставни планови и програми усклађени са потребама тржишта рада.

Декан Ђого је додао да су поводом обиљежавања Дана факултета у три дана организовали низ активности – од концерта, радионица, предавања, мини сајма књига, а завршавају додјелом диплома студентима који су је зарадили својим радом и трудом.

Мастер економије на Економском факултету Пале са просјеком 10 Мирослав Перовић рекао је да имао прилику да учи од врхунских стручњака и да усаврши своја знања.

Свечаности на Економском факултету присуствовали су бројни угледни гости из јавног живота Републике Српске, као и студенти и професори Универзитета у Источном Сарајеву.