Потписан споразум о сарадњи са Универзитетском библиотеком „Светозар Марковић“ из Београда

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић и управник Универзитетске библиотеке “Светозар Марковић” из Београда проф. др Александар Јерков потписали су споразум о сарадњи.

Споразум о сарадњи потписан је 27. октобра на штанду Универзитета у Источном Сарајеву на 65. Међународном београдском сајму књига.

Сарадњом ове двије институције биће омогућено да,  између осталог, остварени научноистраживачки резултати на Универзитету у Источном Сарајеву постану видљивији како у научној заједници Србије тако и на међународном плану, као и да студенти добију ефективан приступ до најсавременијих научних извора података и база знања.

Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“ је централна академска библиотечка установа Универзитета у Београду и водећа академска библиотека у региону.

Чланице Универзитета у Источном Сарајеву на Међународном београдском сајму књига, који се ове године одржава од 23. до 30. октобра под слоганом „Повратак написаних“, представљају самостално своју издавачку дјелатност, укупно 221 издање.

Током сајамских дана, штанд Универзитета у Источном Сарајеву посјетили су бројни угледни гости:  министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Кокић, министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић, помоћник министра просвјете и културе у Влади Републике Српске Тања Ђаковић, министар културе и информисања Србије Маја Гојковић, директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић, те бројни професори и студенти факултета и академија нашег универзитета, као и ученици Музичке школе Источно Сарајево.