Potpisan sporazum o saradnji sa Univerzitetskom bibliotekom „Svetozar Marković“ iz Beograda

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić i upravnik Univerzitetske biblioteke “Svetozar Marković” iz Beograda prof. dr Aleksandar Jerkov potpisali su sporazum o saradnji.

Sporazum o saradnji potpisan je 27. oktobra na štandu Univerziteta u Istočnom Sarajevu na 65. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga.

Saradnjom ove dvije institucije biće omogućeno da,  između ostalog, ostvareni naučnoistraživački rezultati na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu postanu vidljiviji kako u naučnoj zajednici Srbije tako i na međunarodnom planu, kao i da studenti dobiju efektivan pristup do najsavremenijih naučnih izvora podataka i baza znanja.

Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković“ je centralna akademska bibliotečka ustanova Univerziteta u Beogradu i vodeća akademska biblioteka u regionu.

Članice Univerziteta u Istočnom Sarajevu na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, koji se ove godine održava od 23. do 30. oktobra pod sloganom „Povratak napisanih“, predstavljaju samostalno svoju izdavačku djelatnost, ukupno 221 izdanje.

Tokom sajamskih dana, štand Univerziteta u Istočnom Sarajevu posjetili su brojni ugledni gosti:  ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Kokić, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić, pomoćnik ministra prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske Tanja Đaković, ministar kulture i informisanja Srbije Maja Gojković, direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović, te brojni profesori i studenti fakulteta i akademija našeg univerziteta, kao i učenici Muzičke škole Istočno Sarajevo.