На Међународном београдском сајму књига представљена два издања Универзитета у Источном Сарајеву

На 65. Међународном београдском сајму књига промовисани су монографија “30 година Универзитета у Источном Сарајеву” и фототипско издање универзитетског часописа “Васељена” који свједоче о бурним и тешким временима у којим је Универзитет основан и израстао у једну од најважнијих образовних институција Републике Српске.

На промоцији, уприличеној 27. октобра на штанду Представништва Републике Српске у Србији, издања Универзитета у Источном Сарајеву представили су академик Војислав Максимовић, који је и први ректор Универзитета у Источном Сарајеву, те у име Уређивачког одбора за писање монографије ректор проф. др Милан Кулић, декан Филозофског факултета проф. др Драга Мастиловић и проф. мр Сандра Ивановић.

На промоцији издања Универзитета у Источном Сарајеву је истакнуто да је било потребно много воље, мудрости и рада на ова два капитална дјела која представљају драгоцјено насљеђе Универзитета.

Фототипско издање универзитетског часописа “Васељена” ушло је у  ужи избор жирија 65. Међународног београдског сајма књига који је разматрао и оцијенио издавачку продукцију у категорији за награду „Најбољи издавач из дијаспоре у 2022.“

Промоцији у Београду је присуствовао и доц. мр Слободан Вукићевић са Академије ликовних умјетности Требиње који је урадио дизајн оба издања, као и бројни угледни професори и поштоваоци Универзитета.

Чланице Универзитета у Источном Сарајеву на Међународном београдском сајму књига, који се ове године одржава од 23. до 30. октобра под слоганом „Повратак написаних“, представљају самостално своју издавачку дјелатност, укупно 221 издање.