Na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga predstavljena dva izdanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Na 65. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga promovisani su monografija “30 godina Univerziteta u Istočnom Sarajevu” i fototipsko izdanje univerzitetskog časopisa “Vaseljena” koji svjedoče o burnim i teškim vremenima u kojim je Univerzitet osnovan i izrastao u jednu od najvažnijih obrazovnih institucija Republike Srpske.

Na promociji, upriličenoj 27. oktobra na štandu Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, izdanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu predstavili su akademik Vojislav Maksimović, koji je i prvi rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu, te u ime Uređivačkog odbora za pisanje monografije rektor prof. dr Milan Kulić, dekan Filozofskog fakulteta prof. dr Draga Mastilović i prof. mr Sandra Ivanović.

Na promociji izdanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu je istaknuto da je bilo potrebno mnogo volje, mudrosti i rada na ova dva kapitalna djela koja predstavljaju dragocjeno nasljeđe Univerziteta.

Fototipsko izdanje univerzitetskog časopisa “Vaseljena” ušlo je u  uži izbor žirija 65. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga koji je razmatrao i ocijenio izdavačku produkciju u kategoriji za nagradu „Najbolji izdavač iz dijaspore u 2022.“

Promociji u Beogradu je prisustvovao i doc. mr Slobodan Vukićević sa Akademije likovnih umjetnosti Trebinje koji je uradio dizajn oba izdanja, kao i brojni ugledni profesori i poštovaoci Univerziteta.

Članice Univerziteta u Istočnom Sarajevu na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, koji se ove godine održava od 23. do 30. oktobra pod sloganom „Povratak napisanih“, predstavljaju samostalno svoju izdavačku djelatnost, ukupno 221 izdanje.