Универзитет у Источном Сарајеву представиће своју издавачку дјелатност на 65. Међународном београдском сајму књига

Универзитет у Источном Сарајеву представиће самостално своју издавачку дјелатност на 65. Међународном београдском сајму књига који се ове године одржава од 23. до 30. октобра под слоганом „Повратак написаних“.

Чланице Универзитета у Источном Сарајеву представиће укупно 221 издање на штанду Универзитета који се налази у хали 2, ниво А, број 2216, преко пута Представништва Републике Српске у Србији.

У четвртак, 27. октобра, на штанду Представништва Републике Српске у Србији (хала 2, ниво А) Универзитет у Источном Сарајеву одржаће промоцију монографије „30 година Универзитета у Источном Сарајеву“ и фототипског издања часописа „Васељена“. На промоцији ће говорити академик Војислав Максимовић, проф. др Милан Кулић, проф. др Драга Мастиловић и проф. мр Сандра Ивановић.

  • 16.30-17 часова промоција монографије „30 година Универзитета у Источном Сарајеву“
  • 17-17.30 часова промоција фототипског издања часописа “Васељена“ Универзитета у Сарајеву Републике Српске/Српском Сарајеву 1995-2002. у издању Универзитета у Источном Сарајеву и Филозофског факултета Пале

Међународни београдски сајам књига једна је од најстаријих и најважнијих књижевних манифестација у региону. Његов основни циљ је пружање могућности издавачима, ауторима, књижарима, библиотекарима, дистрибутерима књига, компанијама за мултимедију и другим актерима, да успоставе контакте, размијене искуства, склопе пословне договоре и остваре друге видове пословне и културне сарадње. Сви издавачи из Србије и најугледнији издавачи из региона на Сајму представљају своју годишњу издавачку продукцију. Земља почасни гост 65. Међународног београдског сајма је Румунија.

Програм 65. Међународног београдског сајма књига (PDF)