Univerzitet u Istočnom Sarajevu predstaviće svoju izdavačku djelatnost na 65. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga

Univerzitet u Istočnom Sarajevu predstaviće samostalno svoju izdavačku djelatnost na 65. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga koji se ove godine održava od 23. do 30. oktobra pod sloganom „Povratak napisanih“.

Članice Univerziteta u Istočnom Sarajevu predstaviće ukupno 221 izdanje na štandu Univerziteta koji se nalazi u hali 2, nivo A, broj 2216, preko puta Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

U četvrtak, 27. oktobra, na štandu Predstavništva Republike Srpske u Srbiji (hala 2, nivo A) Univerzitet u Istočnom Sarajevu održaće promociju monografije „30 godina Univerziteta u Istočnom Sarajevu“ i fototipskog izdanja časopisa „Vaseljena“. Na promociji će govoriti akademik Vojislav Maksimović, prof. dr Milan Kulić, prof. dr Draga Mastilović i prof. mr Sandra Ivanović.

  • 16.30-17 časova promocija monografije „30 godina Univerziteta u Istočnom Sarajevu“
  • 17-17.30 časova promocija fototipskog izdanja časopisa “Vaseljena“ Univerziteta u Sarajevu Republike Srpske/Srpskom Sarajevu 1995-2002. u izdanju Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Filozofskog fakulteta Pale

Međunarodni beogradski sajam knjiga jedna je od najstarijih i najvažnijih književnih manifestacija u regionu. Njegov osnovni cilj je pružanje mogućnosti izdavačima, autorima, knjižarima, bibliotekarima, distributerima knjiga, kompanijama za multimediju i drugim akterima, da uspostave kontakte, razmijene iskustva, sklope poslovne dogovore i ostvare druge vidove poslovne i kulturne saradnje. Svi izdavači iz Srbije i najugledniji izdavači iz regiona na Sajmu predstavljaju svoju godišnju izdavačku produkciju. Zemlja počasni gost 65. Međunarodnog beogradskog sajma je Rumunija.

Program 65. Međunarodnog beogradskog sajma (PDF)