Универзитет учествовао на међународном образовном форуму Евроазијски вектор у високом образовању

Универзитет у Источном Сарајеву учествовао је у међународном образовном форуму Евроазијски вектор у високом образовању, примјери добре праксе међууниверзитетске сарадње.

Организатори догађаја су Државни универзитет управе Москoва, Нижегородски државни универзитет под именом Лобоцевског, Нижњи Новгород, Руска Федерација и Универзитет енергетике и транспорта Алмата, Казахстан.

Универзитет у Источном Сарајеву на Форуму је представљао проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета доц. др Марко Гутаљ.

Учесници форума су били представници универзитета из Руске Федерације, Кине и других земаља централне и источне Азије, а циљ форума био је да се кроз анализу примјера добре праксе и дискусију дође до закључака који ће помоћи интернационализацији и међународној сарадњи на простору Евроазије.

На Форуму су предложени конкретни приједлози да се партнерске институције, учесници програма, пријаве на програм Стварање евроазијског мрежног универзитета, као и да се интезивира сарадња академске и студентске мобилности са евроазијским универзитетима.