XIII Међународни пољопривредни симпозијум „AGROSYM 2022“ 6-9. октобар

Пољопривредни факултет Универзитета у Источном Сарајеву и ове године са својим партнерима, Пољопривредним факултетом из Београда и Медитеранским агрономским институтом из Барија, уз сарадњу са 38 институција из земље и свијета организује у периоду од 06. до 09.10.2022. године XIII МЕЂУНАРОДНИ ПОЉОПРИВРЕДНИ СИМПОЗИЈУМ „AGROSYM 2022“ на Јахорини у хотелима Термаг и Вучко.

За скуп је пријављено 658 радова из 80 земаља свијета из области пољопривредних и шумарских наука, екологије и заштите животне средине, производње и прераде хране.

Три уводна рeферата  ће презентовати научни радници из Италије, Њемачке и САД. Рад ће се организовати паралелно у седам секција и усмено ће бити презентовано око 160 научних радова, а остали радови ће се изложити у оквиру постер секције. На скупу ће бити презентовано неколико пројеката из области пољопривредних наука који су у току или тек треба да се реализују.

И ове године ће се организовати концерт у сарадњи са Музичком академијом Универзитета у Источном Сарајеву и излети за учеснике скупа.

Више информација се може добити на сајту скупа http://agrosym.ues.rs.ba.