Академик Јелена Јуревна Гускова у посјети Универзитету у Источном Сарајеву

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић угостио је данас академика, члана Сената Републике Српске, руководиоца Центра за изучавање савремене балканске кризе на Институту за славистику Руске академије наука Јелену Јуревну Гускову.

Академик Јелена Гускова борави у посјети Универзитету поводом обиљежавања јубилеја 30 година од оснивања Универзитета у Источном Сарајеву,  гдје ће 15. септембра на Научном скупу „Улога и значај Српског Сарајева у стварању Републике Српске“ одржати пленарно предавање „Хероизам Српског народа: Срби су стали на путу Запада ка Русији“ у амфитеатру Филозофског факултета Пале.

Такође, биће уприличена и промоција књиге академика Јелене Гускове „Спољна политика Русије у годинама југословенске кризе 1985-1995.“.

Данашњем састанку са академиком Јеленом Гусковом, која је и инострани члан Српске академије наука и уметности и Академије наука и умјетности Републике Српске,  те велики пријатељ Републике Српске и Универзитета у Источном Сарајеву, присуствовали су и проректори Универзитета и предсједник Управног одбора Универзитета.