Akademik Jelena Jurevna Guskova u posjeti Univerzitetu u Istočnom Sarajevu

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić ugostio je danas akademika, člana Senata Republike Srpske, rukovodioca Centra za izučavanje savremene balkanske krize na Institutu za slavistiku Ruske akademije nauka Jelenu Jurevnu Guskovu.

Akademik Jelena Guskova boravi u posjeti Univerzitetu povodom obilježavanja jubileja 30 godina od osnivanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu,  gdje će 15. septembra na Naučnom skupu „Uloga i značaj Srpskog Sarajeva u stvaranju Republike Srpske“ održati plenarno predavanje „Heroizam Srpskog naroda: Srbi su stali na putu Zapada ka Rusiji“ u amfiteatru Filozofskog fakulteta Pale.

Takođe, biće upriličena i promocija knjige akademika Jelene Guskove „Spoljna politika Rusije u godinama jugoslovenske krize 1985-1995.“.

Današnjem sastanku sa akademikom Jelenom Guskovom, koja je i inostrani član Srpske akademije nauka i umetnosti i Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske,  te veliki prijatelj Republike Srpske i Univerziteta u Istočnom Sarajevu, prisustvovali su i prorektori Univerziteta i predsjednik Upravnog odbora Univerziteta.