Делегација Универзитета Валахија посјетила Универзитет у Источном Сарајеву у оквиру Еразмус+ програма

Проректори и професори Универзитета Валахија из Тарговишта (Румунија), проф. др Габриела Теодореску, проф. др Мирчеа Константин Дуика и проф. др Анисоара Дуика, боравили су у посјети Универзитету у Источном Сарајеву у оквиру Еразмус+ програма.

Домаћини састанка, одржаног 18. јула у Ректорату, били су проректор за науку, истраживање и развој проф. др Јелена Крунић, проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета доц. др Марко Гутаљ и координатор за међународну сарадњу др Слободанка Круљ.

Састанак, који је имао за циљ дефинисање и идентификовање додатних подручја за сарадњу између два универзитета, употпуњен је посјетом Пољопривредном факултету, будући да је међу гостима било професора повезаних са овом облашћу. Осим састанка са руководством и представницима Пољоприврдног факултета, организован је и обилазак лабораторија.

Такође, продужен је Меморандум о разумијевању, а у наредним позивима за Еразмус+ програм предвиђено је проширење постојеће сарадње, гдје би била више заступљена размјена студената, али и укључивање Универзитета у Источном Сарајеву у истраживачки програм Хоризонт.