Delegacija Univerziteta Valahija posjetila Univerzitet u Istočnom Sarajevu u okviru Erazmus+ programa

Prorektori i profesori Univerziteta Valahija iz Targovišta (Rumunija), prof. dr Gabriela Teodoresku, prof. dr Mirčea Konstantin Duika i prof. dr Anisoara Duika, boravili su u posjeti Univerzitetu u Istočnom Sarajevu u okviru Erazmus+ programa.

Domaćini sastanka, održanog 18. jula u Rektoratu, bili su prorektor za nauku, istraživanje i razvoj prof. dr Jelena Krunić, prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta doc. dr Marko Gutalj i koordinator za međunarodnu saradnju dr Slobodanka Krulj.

Sastanak, koji je imao za cilj definisanje i identifikovanje dodatnih područja za saradnju između dva univerziteta, upotpunjen je posjetom Poljoprivrednom fakultetu, budući da je među gostima bilo profesora povezanih sa ovom oblašću. Osim sastanka sa rukovodstvom i predstavnicima Poljoprivrdnog fakulteta, organizovan je i obilazak laboratorija.

Takođe, produžen je Memorandum o razumijevanju, a u narednim pozivima za Erazmus+ program predviđeno je proširenje postojeće saradnje, gdje bi bila više zastupljena razmjena studenata, ali i uključivanje Univerziteta u Istočnom Sarajevu u istraživački program Horizont.