Изабрано ново руководство Уније студената Републике Српске

У Ректорату Универзитета у Источном Сарајеву данас је одржана конститутивна сједница Уније студената Републике Српске на којој је за предсједника изабран Урош Бјелица, студент Филозофског факултета у Палама.

Бјелица је рекао да је на ову функцију изабран једногласно и захвалио свим члановима Уније студената на указаном повјерењу, изразивши наду да ће то и оправдати у наредном периоду.

Говорећи о наредним активностима, Бјелица је најавио да ће прва у низу бити обиљежавање Дана српског јединства 15. септембра, а централни догађај организован у Источном Сарајеву када ће угостити представнике кровне студентске организације из Србије.

Говорећи о могућностима побољшања студентског стандарда, Бјелица је рекао да је Унија студената укључена и у инфраструктурне пројекте, те да је циљ је да се заврше започети пројекти, као и да ће бити покренута нова иницијатива  за изградњу студентских домова и фискултурне сале у Бијељини.

Новоизабрани потпредсједник Уније студената Републике Српске Владан Гачић, студент Медицинског факултета Универзитета у Бањалуци, рекао је да му је посебно задовољство што је на ову функцију изабран једногласно, те да студенти не би требало да се дијеле, истичући да постоје два јавна универзитета која је потребно чувати, јер су они у суштини Република Српска.

Конститутивној сједници Уније студената је присуствовао ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Kулић који се захвалио претходном руководству на преданом раду и посвећености, те новом сазиву Уније студената Српске зажелио да буду још бољи од својих претходника, истичући да је циљ поправљати се свакодневно.

“Данас ме посебно одушевио начин рада и функционисања Уније студената. Радује ме да се студенти о свим стварима једногласно договарају, да имају исти статус оба универзитета што је јесте циљ свих нас”, истакао је ректор Кулић.

Он је додао да ће подржати идеје које имају представници Уније студената Републике Српске.

“Они као млади људи имају право да маштају о бољем животу у Републици Српској и ми који радимо на универзитетима и Влада Републике Српске би требало да учинимо све да они и остану у Српској, јер су нешто најбоље што имамо и они ће је мијењати на боље”, поручио је ректор Кулић.