Izabrano novo rukovodstvo Unije studenata Republike Srpske

U Rektoratu Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je održana konstitutivna sjednica Unije studenata Republike Srpske na kojoj je za predsjednika izabran Uroš Bjelica, student Filozofskog fakulteta u Palama.

Bjelica je rekao da je na ovu funkciju izabran jednoglasno i zahvalio svim članovima Unije studenata na ukazanom povjerenju, izrazivši nadu da će to i opravdati u narednom periodu.

Govoreći o narednim aktivnostima, Bjelica je najavio da će prva u nizu biti obilježavanje Dana srpskog jedinstva 15. septembra, a centralni događaj organizovan u Istočnom Sarajevu kada će ugostiti predstavnike krovne studentske organizacije iz Srbije.

Govoreći o mogućnostima poboljšanja studentskog standarda, Bjelica je rekao da je Unija studenata uključena i u infrastrukturne projekte, te da je cilj je da se završe započeti projekti, kao i da će biti pokrenuta nova inicijativa  za izgradnju studentskih domova i fiskulturne sale u Bijeljini.

Novoizabrani potpredsjednik Unije studenata Republike Srpske Vladan Gačić, student Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, rekao je da mu je posebno zadovoljstvo što je na ovu funkciju izabran jednoglasno, te da studenti ne bi trebalo da se dijele, ističući da postoje dva javna univerziteta koja je potrebno čuvati, jer su oni u suštini Republika Srpska.

Konstitutivnoj sjednici Unije studenata je prisustvovao rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić koji se zahvalio prethodnom rukovodstvu na predanom radu i posvećenosti, te novom sazivu Unije studenata Srpske zaželio da budu još bolji od svojih prethodnika, ističući da je cilj popravljati se svakodnevno.

“Danas me posebno oduševio način rada i funkcionisanja Unije studenata. Raduje me da se studenti o svim stvarima jednoglasno dogovaraju, da imaju isti status oba univerziteta što je jeste cilj svih nas”, istakao je rektor Kulić.

On je dodao da će podržati ideje koje imaju predstavnici Unije studenata Republike Srpske.

“Oni kao mladi ljudi imaju pravo da maštaju o boljem životu u Republici Srpskoj i mi koji radimo na univerzitetima i Vlada Republike Srpske bi trebalo da učinimo sve da oni i ostanu u Srpskoj, jer su nešto najbolje što imamo i oni će je mijenjati na bolje”, poručio je rektor Kulić.