Промовисана 44 инжењера и 4 мастера електротехнике

На Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву данас су промовисана 44 дипломирана инжењера и 4 мастера електротехнике.

Декан Електротехничког факултета проф. др Божидар Поповић честитао је дипломцима и изразио увјерење да ће у што скоријем периоду да се запосле захваљујући, између осталог, и успјешној сарадњи коју Факултет традиционално остварује са привредом, као и да ће наставити да се стручно усавршавају.

“Желим да захвалим колегама са Електронског факултета из Ниша који су дошли да увеличају овај дан, као и колегама са других универзитета у окружењу, што показује да смо постали битан факултет како у Републици Српској, тако и региону, те представницима компаније ‘Ланако’, који су опремили рачунарску салу са 17 нових рачунара”, истакао је декан Поповић.

Он је изразио наду да ће, осим тога што се ЕТФ намеће као озбиљна научна институција, имати већи број студената, те да ће заједно градити високо образовање, а уз помоћ привреде и привредне капацитете који су потребни Српској и окружењу.

Декан Поповић је истакао да је планиран упис у нову академску годину 100 студената на три студијска програма – Аутоматика и електроника, Електроенергетика и Рачунарство и информатика, као и да је сљедеће године планирано отварање студијског програма на енглеском језику што би створило могућности да овдје студирају студенти из цијелог свијета.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић честитао је промовисаним студентима истичући да су постигли велики успјех, али и да су изабрали професију која захтијева стално усавршавање и напредовање, те им зажелио успјех и срећу у породичном и пословном животу.

Студент генерације ЕТФ-а Универзитета у Источном Сарајеву Немања Добранић, са просјеком оцјена 9,64, рекао је да му представља велико задовољство и част што је носилац ове титуле, као и да је током студирања стекао знање које ће му бити од велике користи у будућем раду и стручном усавршавању.

“Факултет производи велики стручни кадар из разлога што располаже значајним људским ресурсом, професионалним наставним кадром, као и одличним материјално-техничким условима. Наше колеге су изузетно препознате по завршетку студија и брзо проналазе прво запослење и професионално напредују на тржишту рада”, истакао је Добранић, који је тренутно запослен као софтвер инжењер у локалној фирми, а планира даље усавршавање.

Милица Вуковић, која је дипломирала на смјеру Рачунарство и информатика на ЕТФ-у, истакла је да тренутно ради на овом факултету као асистент.

“Факултет јесте захтјеван и потребно је доста труда и рада, али нуди и многе погодности, као што су програми студенских размјена, а ја сам један семестар провела на универзитету у Шпанији. Моја препорука будућим бруцошима је да упишу ЕТФ у Источном Сарајеву”, рекла је Вуковићева.

Свечаној промоцији дипломаца ЕТФ-а присуствовали су декани факултета, предсједник Скупштине града Источно Сарајево Бранко Короман, начелници општине Источно Ново Сарајево Јован Катић и Пала Бошко Југовић, замјеник начелника општине Источна Илиџа Мирослав Лучић, као и представници привредног, културног и јавног живота града.