Promovisana 44 inženjera i 4 mastera elektrotehnike

Na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas su promovisana 44 diplomirana inženjera i 4 mastera elektrotehnike.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta prof. dr Božidar Popović čestitao je diplomcima i izrazio uvjerenje da će u što skorijem periodu da se zaposle zahvaljujući, između ostalog, i uspješnoj saradnji koju Fakultet tradicionalno ostvaruje sa privredom, kao i da će nastaviti da se stručno usavršavaju.

“Želim da zahvalim kolegama sa Elektronskog fakulteta iz Niša koji su došli da uveličaju ovaj dan, kao i kolegama sa drugih univerziteta u okruženju, što pokazuje da smo postali bitan fakultet kako u Republici Srpskoj, tako i regionu, te predstavnicima kompanije ‘Lanako’, koji su opremili računarsku salu sa 17 novih računara”, istakao je dekan Popović.

On je izrazio nadu da će, osim toga što se ETF nameće kao ozbiljna naučna institucija, imati veći broj studenata, te da će zajedno graditi visoko obrazovanje, a uz pomoć privrede i privredne kapacitete koji su potrebni Srpskoj i okruženju.

Dekan Popović je istakao da je planiran upis u novu akademsku godinu 100 studenata na tri studijska programa – Automatika i elektronika, Elektroenergetika i Računarstvo i informatika, kao i da je sljedeće godine planirano otvaranje studijskog programa na engleskom jeziku što bi stvorilo mogućnosti da ovdje studiraju studenti iz cijelog svijeta.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić čestitao je promovisanim studentima ističući da su postigli veliki uspjeh, ali i da su izabrali profesiju koja zahtijeva stalno usavršavanje i napredovanje, te im zaželio uspjeh i sreću u porodičnom i poslovnom životu.

Student generacije ETF-a Univerziteta u Istočnom Sarajevu Nemanja Dobranić, sa prosjekom ocjena 9,64, rekao je da mu predstavlja veliko zadovoljstvo i čast što je nosilac ove titule, kao i da je tokom studiranja stekao znanje koje će mu biti od velike koristi u budućem radu i stručnom usavršavanju.

“Fakultet proizvodi veliki stručni kadar iz razloga što raspolaže značajnim ljudskim resursom, profesionalnim nastavnim kadrom, kao i odličnim materijalno-tehničkim uslovima. Naše kolege su izuzetno prepoznate po završetku studija i brzo pronalaze prvo zaposlenje i profesionalno napreduju na tržištu rada”, istakao je Dobranić, koji je trenutno zaposlen kao softver inženjer u lokalnoj firmi, a planira dalje usavršavanje.

Milica Vuković, koja je diplomirala na smjeru Računarstvo i informatika na ETF-u, istakla je da trenutno radi na ovom fakultetu kao asistent.

“Fakultet jeste zahtjevan i potrebno je dosta truda i rada, ali nudi i mnoge pogodnosti, kao što su programi studenskih razmjena, a ja sam jedan semestar provela na univerzitetu u Španiji. Moja preporuka budućim brucošima je da upišu ETF u Istočnom Sarajevu”, rekla je Vukovićeva.

Svečanoj promociji diplomaca ETF-a prisustvovali su dekani fakulteta, predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Branko Koroman, načelnici opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić i Pala Boško Jugović, zamjenik načelnika opštine Istočna Ilidža Miroslav Lučić, kao i predstavnici privrednog, kulturnog i javnog života grada.