Представници Универзитета Сулејман Демирел посјетили Универзитет у Источном Сарајеву

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић угостио је данас професора Илкера Хусеина Чарикчија, ректора Универзитета Сулејман Демирел у Испарти, Турска.

Два универзитета остварују сарадњу преко програма Еразмус+ у области прехрамбене технологије, a на данашњем састанку је било ријечи о могућностима проширења сарадње на виши ниво путем потписивања општег споразума.

Планирано је да  14. септембра гости из Турске посјете Универзитет у Источном Сарајеву поводом обиљежавања 30 година од оснивања Универзитета, те да том приликом буде потписан општи споразум о сарадњи.

На састанку је истакнута обострана заинтересованост за успостављање сарадње у области медицине, стоматологије и економије.

Општим споразумом би била прецизирана сарадња, између осталог, у виду размјене академског особља и студената, заједничке организације научних догађаја, као и учешће у пројектима од обостраног интереса, са посебним фокусом на сарадњу између технолошких, медицинских и економских факултета два универзитета.

Састанку у Ректорату присуствовали су и координатор за Еразмус+ пројекте Универзитета Сулејман Демирел проф. Адем Али Ирен и координатор за међународну сарадњу Универзитета у Источном Сарајеву др Слободанка Круљ.