Predstavnici Univerziteta Sulejman Demirel posjetili Univerzitet u Istočnom Sarajevu

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić ugostio je danas profesora Ilkena Huseina Čarikčija, rektora Univerziteta Sulejman Demirel u Isparti, Turska.

Dva univerziteta ostvaruju saradnju preko programa Erazmus plus u oblasti prehrambene tehnologije, a na današnjem sastanku je bilo riječi o mogućnostima proširenja saradnje na viši nivo putem potpisivanja opšteg sporazuma.

Planirano je da 14. septembra gosti iz Turske posjete Univerzitet u Istočnom Sarajevu povodom obilježavanja 30 godina od osnivanja Univerziteta, te da tom prilikom bude potpisan opšti sporazum o saradnji.

Na sastanku je istaknuta obostrana zainteresovanost za uspostavljanje saradnje u oblasti medicine, stomatologije i ekonomije.

Opštim sporazumom bi bila precizirana saradnja, između ostalog, u vidu razmjene akademskog osoblja i studenata, zajedničke organizacije naučnih događaja, kao i učešće u projektima od obostranog interesa, sa posebnim fokusom na saradnju između tehnoloških,medicinskih i ekonomskih fakulteta dva univerziteta.

Sastanku u Rektoratu prisustvovali su koordinator za Erazmus plus projekte Univerziteta Sulejman Demirel prof. Adem Ali Iren i koordinator za međunarodnu saradnju Univerziteta u Istočnom Sarajevu dr Slobodanka Krulj.