Одржан 10. Интернационални научни скуп “ЕконБиз 2022”

На Факултету пословне економије Бијељина одржан је 10. Интернационални научни скуп “ЕконБиз 2022” са темом „Економски изазови у условима убрзаних глобалних промјена“, за који је пријављено 56 научних радова са 100 аутора и коаутора из земље и иностранства.

Декан Факултета пословне економије Бијељина проф. др Весна Петровић се захвалила свима који су дошли да својим радом и присуством увеличају научни скуп који Факултет већ десету годину организује.

Рад под називом „Глобалне промјене и савремена економска мисао“ на пленарној сједници је излагао проф. др Мирослав Н. Јовановић, са Универзитета у Женеви, а одржано је и излагање радова у пет паралелних секција.

Организатори овогодишњег интернационалног научног скупа су Факултет пословне економије Бијељина Универзитета у Источном Сарајеву, Економси факултет Универзитета у Београду, Економски факултет Универзитета у Нишу, Економски факултет у Суботици Универзитета у Новом Саду, Економски факултет Универзитета у Приштини са привременим сједиштем у Косовској Митровици, Економски факултет Универзитета у Крагујевцу, Привредна комора Републике Српске, Подручае привредна комора Бијељина.

Скупу су присуствовали представници Градске управе Града Бијељина, представници академске заједнице економских и других факултета Универзитета у Источном Сарајеву, Београду, Нишу, Новом Саду, Крагујевцу, Приштини, учесници и гости из БиХ, Србије и региона, представници реалног сектора, успјешни привредници, људи из праксе, са којима Факултет има изузетну пословно-техничку сарадњу, те представници академског особља и запослени Факултета пословне економије Бијељина.