Саобраћајни факултет у Добоју свечано обиљежио 17 година постојања и рада

На Саобраћајном факултету у Добоју Универзитета у Источном Сарајеву данас су одржане свечаности поводом обиљежавања 17 година постојања и рада Факултета.

На свечаности су промовисана 94 дипломирана инжењера и 12 мастера саобраћаја, који су студирајући на овом факултету стекли потребна знања, вјештине и друге компетенције које могу да успјешно одговоре изазовима саобраћајне струке и омогуће успјешно  укључивање у привредне токове и уручена признања најбољим студентима по годинама студија.

На свечаној академији којој су присуствовали ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић са сарадницима, министар саобраћаја и веза у Влади Републике Српске Недељко Ћорић, градоначелник града Добоја Борис Јеринић и бројни други гости и запослени, о развојном путу Саобраћајног факултета у Добоју, као и активностима и изазовима који стоје пред овом установом у наредном периоду, говорио је декан факултета проф. др Зоран Ћургуз.

На свечаној академији уручене су награде и признања колективима и појединцима који су својим радом дали значајан допринос развоју и афирмацији Саобраћајног факултета у Добоју и саобраћајне струке уопште.

Добитници повеље као највишег признања Факултета ове године су ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић и градоначелник Добоја Борис Јеринић.

У оквиру обиљежавања 11. јуна –Дана Саобраћајног факултета у парку „Народних хероја“ у Добоју одржани су  „Дани безбједности саобраћаја“ у организацији Министарства саобраћаја и веза Републике Српске, Министарства унутрашњих послова Републике Српске,  Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, „Жељезнице Републике Српске“, „Поште Српске“, „Ауто-мото савеза“ Републике Српске, ПУ Добој, Града Добоја, Ауто-мото друштва „Добој“ и Саобраћајног факултета у Добоју.