Saobraćajni fakultet u Doboju svečano obilježio 17 godina postojanja i rada

Na Saobraćajnom fakultetu u Doboju Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas su održane svečanosti povodom obilježavanja 17 godina postojanja i rada Fakulteta.

Na svečanosti su promovisana 94 diplomirana inženjera i 12 mastera saobraćaja, koji su studirajući na ovom fakultetu stekli potrebna znanja, vještine i druge kompetencije koje mogu da uspješno odgovore izazovima saobraćajne struke i omoguće uspješno  uključivanje u privredne tokove i uručena priznanja najboljim studentima po godinama studija.

Na svečanoj akademiji kojoj su prisustvovali rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić sa saradnicima, ministar saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske Nedeljko Ćorić, gradonačelnik grada Doboja Boris Jerinić i brojni drugi gosti i zaposleni, o razvojnom putu Saobraćajnog fakulteta u Doboju, kao i aktivnostima i izazovima koji stoje pred ovom ustanovom u narednom periodu, govorio je dekan fakulteta prof. dr Zoran Ćurguz.

Na svečanoj akademiji uručene su nagrade i priznanja kolektivima i pojedincima koji su svojim radom dali značajan doprinos razvoju i afirmaciji Saobraćajnog fakulteta u Doboju i saobraćajne struke uopšte.

Dobitnici povelje kao najvišeg priznanja Fakulteta ove godine su rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić.

U okviru obilježavanja 11. juna –Dana Saobraćajnog fakulteta u parku „Narodnih heroja“ u Doboju održani su  „Dani bezbjednosti saobraćaja“ u organizaciji Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske,  Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, „Željeznice Republike Srpske“, „Pošte Srpske“, „Auto-moto saveza“ Republike Srpske, PU Doboj, Grada Doboja, Auto-moto društva „Doboj“ i Saobraćajnog fakulteta u Doboju.