Машински факултет свечано промовисао 29 дипломираних инжењера и три мастера машинства

На Машинском факултету Универзитета у Источном Сарајеву данас је одржана свечана академија поводом 28 година рада у оквиру овог универзитета и 63 године традиције високошколског образовања у подручју машинске струке, на којој су уручене дипломе за 29 дипломираних инжењера и три мастера машинства који су звање стекли у протеклој години.

Декан Машинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милија Kраишник рекао је до сада на Машинском факултету дипломирао 371 студент на првом циклусу, 37 студената је завршило други циклус, укључујући и 16 кандидата који су одбранили магистарске тезе, а одбрањено је и 17 докторских дисертација.

“Машински факултет је током ових 28 година имао врло динамичан развој и практично ни од чега израстао у врло респектабилну високошколску установу. Студенти радо овдје долазе, уписују овај факултет, свјесни да ће стећи знање, вјештине и друге компетенције које могу да одговоре изазовима машинске струке”, рекао је декан Kраишник.

Проректор за наставу и студентска питања Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Владимир Владичић истакао је да је Универзитет поносан на Машински факултет и на резултате које остварује и у научним и наставничким достигнућима.

“Научна достигнућа наставника Машинског факултета значајно доприносе да се Универзитет позиционира као први по многим међународним листама у смислу научне продуктивности. Желим да искористим прилику да позовем будуће студенте да студирају на Универзитету у Источном Сарајеву, јер сам сигуран да ће знање које овдје стекну бити довољно да развију професионалну каријеру у пуном обиму”, рекао је проректор Владичић.

У оквиру свечаности уручена су признања најбољим студентима, професорима и асистентима за изузетне резултате у научноистраживачкој дјелатности, те радницима за дугогодишњи предан рад на Машинском факултету.

Посебна признања уручена су представницима привредних субјеката који су дали значајан допринос у раду и афирмацији Факултета и кроз низ активности омогућили додатно усавршавање студената и повећање њихових компетенција и вјештина са практичног аспекта.

Извор: ВЕБ редакција/СРНА