Mašinski fakultet svečano promovisao 29 diplomiranih inženjera i tri mastera mašinstva

Na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je održana svečana akademija povodom 28 godina rada u okviru ovog univerziteta i 63 godine tradicije visokoškolskog obrazovanja u području mašinske struke, na kojoj su uručene diplome za 29 diplomiranih inženjera i tri mastera mašinstva koji su zvanje stekli u protekloj godini.

Dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milija Kraišnik rekao je do sada na Mašinskom fakultetu diplomirao 371 student na prvom ciklusu, 37 studenata je završilo drugi ciklus, uključujući i 16 kandidata koji su odbranili magistarske teze, a odbranjeno je i 17 doktorskih disertacija.

“Mašinski fakultet je tokom ovih 28 godina imao vrlo dinamičan razvoj i praktično ni od čega izrastao u vrlo respektabilnu visokoškolsku ustanovu. Studenti rado ovdje dolaze, upisuju ovaj fakultet, svjesni da će steći znanje, vještine i druge kompetencije koje mogu da odgovore izazovima mašinske struke”, rekao je dekan Kraišnik.

Prorektor za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Vladimir Vladičić istakao je da je Univerzitet ponosan na Mašinski fakultet i na rezultate koje ostvaruje i u naučnim i nastavničkim dostignućima.

“Naučna dostignuća nastavnika Mašinskog fakulteta značajno doprinose da se Univerzitet pozicionira kao prvi po mnogim međunarodnim listama u smislu naučne produktivnosti. Želim da iskoristim priliku da pozovem buduće studente da studiraju na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, jer sam siguran da će znanje koje ovdje steknu biti dovoljno da razviju profesionalnu karijeru u punom obimu”, rekao je prorektor Vladičić.

U okviru svečanosti uručena su priznanja najboljim studentima, profesorima i asistentima za izuzetne rezultate u naučnoistraživačkoj djelatnosti, te radnicima za dugogodišnji predan rad na Mašinskom fakultetu.

Posebna priznanja uručena su predstavnicima privrednih subjekata koji su dali značajan doprinos u radu i afirmaciji Fakulteta i kroz niz aktivnosti omogućili dodatno usavršavanje studenata i povećanje njihovih kompetencija i vještina sa praktičnog aspekta.

Izvor: VEB redakcija/SRNA