Филозофски факултет организовао такмичење „Кинески мост”

Прелиминарни дио свјетског такмичења у познавању кинеског језика и културе „Кинески мост” за Босну и Херцеговину и ове године је успјешно одржан на Палама, у организацији Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Такмичење је било организовано у два дијела, гдје су у првом дијелу такмичари показали своје говорне способности, а у другом дијелу такмичили су се у умјетничкој сфери.

На такмичењу је укупно учествовало 12 такмичара, а сви такмичари су студенти студијског програма Кинески и енглески језик и књижевности Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Жири такмичења су сачињавали професори са Конфуцијевог Института у Бањој Луци и Сарајеву, професори са Свеучилишта у Мостару, новинари Xинхуа агенције као и представници Aмбасаде Кине у БиХ.

Такмичење „Кинески мост” је највеће свјетско такмичење у познавању кинеског језика, културе и традиције, а финале се одржава од 2001. године у Кини. Представници БИХ ће имати прилику да представе нашу земљу на овом такмичењу у августу ове године.

Побједник овогодишњег такмичења је Саша Брезо, студент четврте године, а другопласирани такмичар је студенткиња друге годинр Ламија Хајровић! Честитке свим учесницима!