Потписан Споразум о сарадњи са Универзитетом у Патри

Представници Универзитета у Источном Сарајеву, Универзитета у Патри, Универзитета у Бањој Луци и Амбасаде Грчке у БиХ данас су одржали састанак на којем је разговарано о могућностима сарадње у области високог образовања.

На састанку, одржаном у онлајн формату, остварени контакт посредством Амбасаде Грчке у БиХ је резултовао потписивањем Споразума о сарадњи између Универзитета у Источном Сарајеву и Универзитета у Патри, који су потписали ректори проф. др Милан Кулић и проф. др Кристос Бурас (Christos Bouras).

Размијењене су идеје о конкретним облицима сарадње, разговарано је о могућностима сарадње у области лингвистике, грчког језика и књижевности, историје, филозофије, методологије у настави, као и свих других области у којима постоји подударање.

На данашњем састанку је било ријечи и о начинима реализовања сарадње кроз Еразмус размјену наставника и студената, као и пројектне активности, те путем реализовања љетних школа грчког језика у Патри, коменторство на докторатима, заједничку организацију конференција и сл.

Састанку су присуствовали амбасадор Грчке у БиХ Њ. Е. Димитриос Папандреу, проректор Универзитета у Патри проф. Дионисос Манцавинос (Dionisios Mantzavinos), проф. Георг Ксидопулос (George Xydopoulos), проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета Универзитета у Источном Сарајеву доц. др Марко Гутаљ, продекан за наставу Филозофског факултета УИС-а доц. др Владан Бартула, координатор за међународну сарадњу др Слободанка Круљ, проректор за међународну сарадњу Универзитета у Бањој Луци проф. др Биљана Антуновић, проректор за људске и материјалне ресурсе Универзитета у Бањој Луци проф. др Далибор Кесић и виши стручни сарадник за размјену особља и студената Ђорђе Кењало, ма.