Одржана XXVII сједница Сената

На сједници Сената одржаној 28. јануара извршен је избор чланова Вијећа природних наука, инжењерства и технологије – представника Факултета за производњу и менаџмент Требиње.

Извршени су избори у академска звања на више факултета Универзитета.

Донијета је одлука о прихватању Извјештаја Комисије о оцјени подобности теме и кандидата докторске дисертације под називом „Разлике у антрополошком статусу деце основношколског узраста“ и подобност кандидата Аца Гајевића, на Факултету физичког васпитања и спорта Пале (ментор: проф. др Борислав Цицовић).

На сједници Сената донијета је Одлука о прихватању Извјештаја Комисије о урађеној докторској дисертацији под називом „Патогене, морфолошке, одгајивачке и молекуларне карактеристике изолата Alternaria spp. патогена мркве“ кандидата Мехире Первиз, на Пољопривредном факултету Источно Сарајево.

Усвојене су одлуке о усвајању измјена и допуна листи одговорних наставника и сарадника за академску 2021/2022. годину, на факултетима/академијама Универзитета у Источном Сарајеву.

Усвојени су Приједлози Научно-наставног вијећа Правног факултета Пале за публиковање рукописа под називом „Правни послови грађанског права“ аутора проф. др Станке Стјепановић, проф. др Бранка Мораита, доц. др Свјетлане Ивановић  и  др Богдане Стјепановић, као универзитетског издања.

Донијета је одлука о утврђивању приједлога плана уписа броја студената чије студије се финансирају на терет буџета Републике Српске, за упис у прву годину првог и другог циклуса студија у академској 2022/2023. години, на факултете/академије Универзитета и броја студената који самофинансирају своје школовање, ванредне студенте и студенте стране држављање за упис у прву годину првог, другог и трећег циклуса студија.

Донијета је одлука о расписивању конкурса за избор наставника и сарадника.

На сједници су разматрана и студентска питања, као и информације о осталим пристиглим поднесцима и текућим питањима.