Održana XXVII sjednica Senata

Na sjednici Senata održanoj 28. januara izvršen je izbor članova Vijeća prirodnih nauka, inženjerstva i tehnologije – predstavnika Fakulteta za proizvodnju i menadžment Trebinje.

Izvršeni su izbori u akademska zvanja na više fakulteta Univerziteta.

Donijeta je odluka o prihvatanju Izvještaja Komisije o ocjeni podobnosti teme i kandidata doktorske disertacije pod nazivom „Razlike u antropološkom statusu dece osnovnoškolskog uzrasta“ i podobnost kandidata Aca Gajevića, na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta Pale (mentor: prof. dr Borislav Cicović).

Na sjednici Senata donijeta je Odluka o prihvatanju Izvještaja Komisije o urađenoj doktorskoj disertaciji pod nazivom „Patogene, morfološke, odgajivačke i molekularne karakteristike izolata Alternaria spp. patogena mrkve“ kandidata Mehire Perviz, na Poljoprivrednom fakultetu Istočno Sarajevo.

Usvojene su odluke o usvajanju izmjena i dopuna listi odgovornih nastavnika i saradnika za akademsku 2021/2022. godinu, na fakultetima/akademijama Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Usvojeni su Prijedlozi Naučno-nastavnog vijeća Pravnog fakulteta Pale za publikovanje rukopisa pod nazivom „Pravni poslovi građanskog prava“ autora prof. dr Stanke Stjepanović, prof. dr Branka Moraita, doc. dr Svjetlane Ivanović  i  dr Bogdane Stjepanović, kao univerzitetskog izdanja.

Donijeta je odluka o utvrđivanju prijedloga plana upisa broja studenata čije studije se finansiraju na teret budžeta Republike Srpske, za upis u prvu godinu prvog i drugog ciklusa studija u akademskoj 2022/2023. godini, na fakultete/akademije Univerziteta i broja studenata koji samofinansiraju svoje školovanje, vanredne studente i studente strane državljanje za upis u prvu godinu prvog, drugog i trećeg ciklusa studija.

Donijeta je odluka o raspisivanju konkursa za izbor nastavnika i saradnika.

Na sjednici su razmatrana i studentska pitanja, kao i informacije o ostalim pristiglim podnescima i tekućim pitanjima.