Делегација Универзитета у Источном Сарајеву посјетила Универзитет Црне Горе

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић и проректор за науку, истраживање и развој проф. др Јелена Крунић 16. децембра су се састали са делегацијом Универзитета Црне Горе, предвођеном ректором проф. др Владимиром Божовићем.

Повод састанка, који је одржан у Ректорату Универзитета Црне Горе, је интензивирање сарадње двије високообразовне институције у контексту заједничког дјеловања у начноистраживачким пројектима и размјени информација које ће допринијети побољшању научног и културног знања.

Универзитет у Источном Сарајеву и Универзитет Црне Горе су у јуну ове године обновили четверогодишњи Споразум о сарадњи утемељен на академској сарадњи у области образовања, научноистраживачког рада и другим областима од заједничког интереса у складу са Болоњском декларацијом и европским високошколским сандардима.

Ректор Универзитета Црне Горе проф. др Владимир Божовић је изразио задовољство посјетом делегације Универзитета у Источном Сарајеву.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић истакао је да је од великог значаја добра сарадња са Универзитетом Црне Горе која датира од 2011. године, али и да ће настојати да се сарадња подигне на виши ниво, јер Универзитет Црне Горе представља важног партнера.

Проректори Универзитета Црне Горе проф. др Ирена Оровић, проф. др Веселин Мићановић и проф. др Сања Пековић су представили универзитетске јединице, научноистраживачки рад, као и дјеловање у области међународне билатералне и научне сарадње, док је проректорица Крунић говорила о научноистраживачком раду на нашем Универзитету.