Delegacija Univerziteta u Istočnom Sarajevu posjetila Univerzitet Crne Gore

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić i prorektor za nauku, istraživanje i razvoj prof. dr Jelena Krunić 16. decembra su se sastali sa delegacijom Univerziteta Crne Gore, predvođenom rektorom prof. dr Vladimirom Božovićem.

Povod sastanka, koji je održan u Rektoratu Univerziteta Crne Gore, je intenziviranje saradnje dvije visokoobrazovne institucije u kontekstu zajedničkog djelovanja u načnoistraživačkim projektima i razmjeni informacija koje će doprinijeti pobolјšanju naučnog i kulturnog znanja.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu i Univerzitet Crne Gore su u junu ove godine obnovili četverogodišnji Sporazum o saradnji utemelјen na akademskoj saradnji u oblasti obrazovanja, naučnoistraživačkog rada i drugim oblastima od zajedničkog interesa u skladu sa Bolonjskom deklaracijom i evropskim visokoškolskim sandardima.

Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Vladimir Božović je izrazio zadovolјstvo posjetom delegacijе Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić istakao je da je od velikog značaja dobra saradnja sa Univerzitetom Crne Gore koja datira od 2011. godine, ali i da će nastojati da se saradnja podigne na viši nivo, jer Univerzitet Crne Gore predstavlјa važnog partnera.

Prorektori Univerziteta Crne Gore prof. dr Irena Orović, prof. dr Veselin Mićanović i prof. dr Sanja Peković su predstavili univerzitetske jedinice, naučnoistraživački rad, kao i djelovanje u oblasti međunarodne bilateralne i naučne saradnje, dok je prorektorica Krunić govorila o naučnoistraživačkom radu na našem Univerzitetu.