Универзитет посјетили представници престижног Института економије и управљања Уралског федералног универзитета из Русије

Универзитет у Источном Сарајеву данас су посјетили гости из Института економије и управљања Уралског федералног универзитета из Екатеринбурга, који је један од четири најпрестижнија универзитета у Русији на ком је у 2021. години уписан највећи број студената у Руској Федерацији.

Професори Алексеј Кулев и Јашим Александар су директор и замјеник директора Школе јавне администрације и управе при овом престижном руском институту, а на састанку са представницима Универзитета у Источном Сарајеву било је ријечи о могућностима сарадње из, прије свега, области друштвених наука, као и о сарадњи на заједничким пројектима, те размјени наставника и студената.

Данашњи иницијални састанак био је веома садржајан, те су договорени конкретни кораци међууниверзитетске сарадње, као и потписивање билатералног споразума о сарадњи два универзитета у наредном периоду.

Универзитет у Источном Сарајеву представљали су проректор за науку, истраживање и развој проф. др Јелена Крунић и проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета доц. др Марко Гутаљ.