Univerzitet posjetili predstavnici prestižnog Instituta ekonomije i upravljanja Uralskog federalnog univerziteta iz Rusije

Univerzitet u Istočnom Sarajevu danas su posjetili gosti iz Instituta ekonomije i upravljanja Uralskog federalnog univerziteta iz Ekaterinburga, koji je jedan od četiri najprestižnija univerziteta u Rusiji na kom je u 2021. godini upisan najveći broj studenata u Ruskoj Federaciji.

Profesori Aleksej Kulev i Jašim Aleksandar su direktor i zamjenik direktora Škole javne administracije i uprave pri ovom prestižnom ruskom institutu, a na sastanku sa predstavnicima Univerziteta u Istočnom Sarajevu bilo je riječi o mogućnostima saradnje iz, prije svega, oblasti društvenih nauka, kao i o saradnji na zajedničkim projektima, te razmjeni nastavnika i studenata.

Današnji inicijalni sastanak bio je veoma sadržajan, te su dogovoreni konkretni koraci međuuniverzitetske saradnje, kao i potpisivanje bilateralnog sporazuma o saradnji dva univerziteta u narednom periodu.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu predstavljali su prorektor za nauku, istraživanje i razvoj prof. dr Jelena Krunić i prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta doc. dr Marko Gutalj.