Обиљежено 45 година постојања Економског факултета Брчко

Поводом Дана Економског факултета Брчко, 45 година од његовог оснивања (1976. године) и 60 година од оснивања Више економскокомерцијелне школе (1961. године), у четвртак, 11. новембра, одржана је свечана академија и промоција дипломираних економиста, мастера економије и магистара економских наука.

На свечаној академији говорили су декан проф. др Лазар Радовановић, продекан за наставу и студентска питања проф. др Лејла Терзић, проректор за људске и материјалне ресурсе Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Срђан Лалић, као и шеф Пододјељења за високо образовање и науку при Влади Брчко дистрикта БиХ др Александар Максимовић.

На свечаности су говорили и угледни професори Економског факултета Брчко проф. др Теодор Петровић и проф. др Стеван Стевић који је на Факултету од оснивања, прво као студент прве генерације, а касније и наставник који је прошао сва звања од асистента приправника до редовног професора.

У оквиру обиљежавања јубилеја Факултeта посебна пажња посвећена је обнови бисте професора Љубомира Ставрића, оснивача и првог директора Више економско-комерцијалне школе у Брчком, на чијим темељима је настао и Економски факултет Брчко.

Тим поводом, на свечаности су говорили и шеф Службе архива Брчко дистрикта БиХ Ћазим Суљевић, те синовац и имењак професора Ставрића, господин Љубомир Ставрић чији је отац, проф. Др Божидар Ставрић, такође радио на Економском факултету Брчко.

У забавном дијелу програма учествовали су ученици Основне музичке школе Брчко дистрикта виолинисткиња Елеонора Божић и Ана Татомировић на гитари.